Nodig voor uw aangifte

Heeft u al in de vorige jaren ook aangifte gedaan met mijn hulp dan ontvangt u begin 2017 twee brieven van de belastingdienst, een brief met uitleg en een apart formulier met een code er op. De brief met de machtigingscode moet zo snel mogelijk naar mij gestuurd worden, als het even kan niet met een onduidelijke foto via Whatss app, graag per post, mijn adres staat op de machtiging, dus u hoeft niet te zoeken.

Ook zonder deze code kan ik al vanaf januari 2015 invullen, ook zonder jaaropgaven, uw loonstrook van december 2014 is voldoende of bij meerdere werkgevers altijd de laatste loonstrook van die werkgevers. Zoek ook alvast uw WIFI code op, dat maakt het voor mij gemakkelijker en sneller om uw aangifte te controleren en te verzenden.

alt

Uitkering bij het UWV of de SVB?

Vraag zsm een DIGID aan, activeer die, u moet uw jaaropgaven WAO, ZW, ANW en WW zelf downloaden bij het UWV of de SVB, deze worden u niet meer per post toegezonden!

Mensen die bij een uitzendbureau werken of electronisch moeten inloggen bij de loonadministratie.

Denk goed na bij uitzendwerk bij wie u allemaal hebt gewerkt, zoek uw inlogcodes van de salarisadministraties op en download deze gegevens vooraf, wacht niet tot het laatste moment, daar heb ik geen tijd voor! Denk ook aan eventuele ziekteperiodes bij uitzendwerk, dit zijn vaak aparte jaaropgaven van bijvoorbeeld Achmea of andere instanties. Zorg dat u al uw jaaropgaven allemaal tijdig gedownload heeft en het liefst ook uitgeprint, dat is gemakkelijk voor u en ook voor mij ter controle en invulling.

Lukt het u niet om voor 1 mei aangifte te (laten) doen?

Vraag dan zelf zsm uitstel aan via de belastingtelefoon 0800 0543

Belastingdienst

Vooraf zelf controleren of uw naam, geboortedatum, BSN en vooral rekeningnummer op het u toegezonden formulier kloppen.

Inkomsten & uitgaven

De onderstaande stukken heb ik van u nodig, indien van toepassing

 • Als eerste heb ik de brief van de belastingdienst nodig dat opgave gedaan moet worden.
 • Jaaropgaven mbt loon / uitkering / lijfrentes / verzekeringen, of de laatste loonstrook van de werkgever(s) (geldt niet voor een uitkering).
 • Betaalde /ontvangen premies lijfrentes, afkoop lijfrentes, koopsompolissen, aanvullende pensioenverzekeringen.
 • Betaalde / ontvangen alimentatie voor ex partner, betaald levensonderhoud kosten voor kinderen die niet vast bij je wonen maar wel in weekends, vakantie, etc.
 • Particuliere WAO / Nabestaanden verzekering premies. Kan ook éénmalig betaald zijn bij afsluiten van een hypotheek, zogenaamde WAO verzekering, Veilig Wonen, etc.
 • Medicijnen / diëten / aanpassingen in woning, gehoorapparaat (batterijen), stroomkosten traplift, scootmobiel, etc.
 • Eigen bijdrage tandarts / mondhygiëne.
 • Eigen bijdrage geneesmiddelen.
 • Reiskosten OV, km’s / parkeerkosten van / naar dokter, therapie, ziekenhuis.

Eigen woning

 • WOZ waarde koophuis, u hebt van de gemeente hiervan een opgave gekregen staat ook op brieven mbt gemeentelijke belastingen.
 • Betaalde hypotheekrente, boeterente bij omsluiten hypotheek, notariskosten, afsluitprovisie, taxatiekosten
 • Bij verkoop oude woning en aankoop nieuwe woning ook makelaarskosten, nota notaris oude huis, nota notaris nieuwe huis, eventuele hogere hypotheek ivm verbouwingskosten, etc, dus alle kosten ivm het oude en nieuwe huis, ontvangen spaarbedragen van spaarhypotheken.

Studie

 • Kosten voor een opleiding voor een (ander) beroep zoals collegegeld, boekengeld, het moet wel gaan om een reële studie, er is wel een onderscheid in de aftrek tussen studeren met of zonder beurs.
 • Dus niet de kosten van studerende kinderen die een beurs of oudertoelage krijgen.

Reeds ontvangen

 • Wat hebt u vorig jaar van de belastingdienst teruggekregen, svp voorlopige teruggave laten zien, staat op brief van de belastingdienst omschreven als voorlopige aanslag, dit kan zijn alleenstaande ouderkorting, teruggave ivm eigen huis, algemene heffingskorting voor mensen die geen baan of uitkering of andere inkomsten hebben. Maar ook uw zorgtoeslag, kinderopvangtoeslag, kindgebonden budget en huurtoeslag. Eerdere belastingaangiftes van voorgaande jaren.

 • De belastingdienst gaat bij een verplichte aangifte een strenger beleid voeren en hogere boetes opleggen als uw aangifte te laat wordt ingeleverd of indien men vermoed dat u opzettelijk niet de juiste bedragen invult.