Behulpzaam

Veel kinderen weten heel precies wat ze later willen worden, politieagent, brandweer, dokter, verpleegster, van alles is mogelijk.

Als je groot bent geworden is de wereld wel iets anders, je hebt andere school- en of beroepskeuzes gemaakt en daar een baan in gevonden of erger nog, je zit zonder werk omdat er in de door jou gekozen branche weinig of geen geschikt werk te vinden is.

Het is vervelend te moeten constateren dat er dan andere wegen ingeslagen moeten worden maar hoe, wat dan, waar, wie betaalt dat, zijn er toekomstperspectieven, betaalt je werkgever of de uitkeringsinstantie ook een deel mee?

Heel veel vragen waarop je graag een gedegen antwoord op wilt hebben, immers je krijgt niet zo vaak een tweede of laat staan derde kans in je leven. Eigen initiatief hierin is erg belangrijk, maar dan komt vaak meteen de eerste vraag op: waar moet ik beginnen?

Bij deze vraagstukken kan ik je behulpzaam zijn, niet alleen bij de keuze van je beroep, ook de toekomstperspectieven.

De te volgen opleidingen, de kosten die daarmee samenhangen en wel of geen of hoeveel extra belastingaftrek.

maar ook sollicitatietrainingen, jezelf goed verkopen. Vaak zijn dit zaken die je na een aantal jaren gewerkt te hebben niet helemaal meer onder de knie hebt.